Tjolahopp!

Som ni märker så har jag bloggledigt just nu. Njuter av jullov och firande med nära och kära. Återkommer efter nyår.
Önskar er en glad fortsättning och ett gott nytt år!


Hattefnatt



Idag har det varit full rulle! Väckarklockan ringde (redan) klockan tio och det dröjde bara en timma extra innan jag segade mig upp ur sängen. Sedan dess har jag hunnit ta två turer till affären (glömde det viktigaste på första vändan) gjort en extrasats knäck, bakat lite pepparkakor (lyckades bränna första plåten, yay), gjort nöttoppar och slagit in paket! Dessutom har jag haft adventsmys med glögg och busat en massa med lillskiten ute i snön! Hon får sprattefnatt när snön faller och skuttar omkring i full fräs med svansen idogt viftandes!

Men efter en sådan här dag känner jag mig lagom överkörd, och imorgon lär inte bli mycket bättre! Då ska det resas runt, fixas julgran, göras det sedvanliga julgodiset och så ska de två sista julklapparna inköpas.
Men jag uppskattar faktiskt julstressen.. Det är mysigt på sitt sätt.. Dessutom leder det mot min favorithögtid! WIIH!

Cute


Bara för att Bianca är sötast!

Korsett

Jag har fått en tidig julklapp!

Mamma såg att jag dregglade över en skitsnygg korsett, som jag förövrigt suktat efter i ett antal månader, och tyckte att det kunde bli en liten trevlig present. Så nu väntar jag glatt på att denna skönheten ska trilla ner hos mig. Kan inte vänta att ha den i kombo med svart tyllkjol och randiga strumpor, lite cirque de soleil över det hela. Hihi!


Bild, odiumclothing.

Just Nu



Sovande bebis brevid mig och fullt med clementiner i magen.
Dock saknar jag min pojke, har precis lämnat honom i Västerås och första natten utan honom är alltid värst! Vad ska jag nu värma mina fötter på?

Winter Wonderland

Älskade snö. Det blir som ett varmt pirr i magen av glädje och helt plötsligt är jag fem år igen och gör snöänglar trots att jag har kortkjol istället för termobrallor. Vet inte vad det är med mig egentligen, men något med jul tar verkligen fram barnet i mig. Även om jag har en hel del ansvar gällande mat, pynt och fix så hittar jag alltid tid för den där otroliga barnsligheten. Som innan idag när pojken var på jobbet! Då skuttade jag runt i lägenheten till Biancas stora förvåning och vrålade med i Adolphson & Falks "Mer Jul" tills jag fick ont i halsen.

Och jag är inte den enda som har sprall i benen. Två decimeter snö, några minus och strålande sol... på med hundtäcket och ut, ut, ut! Bianca har blivit valp på nytt. Jaga snöflingor, köra race med sig själv på isen och hoppa ner i snödrivor så jag får gräva upp henne, lillskiten försvinner ju hela hon! Och inte ska hon gå där det är skottat, nej in i drivorna så det ser ut som om jag går med ett koppel och... ja inget mer. ♥


Jul på Liseberg

Ojoj, lite segt med uppdateringar här.
Men i onsdags bev jag våldgästad av pojken som lyckats få lite ledigt från jobbet. Så sedan dess har jag haft fullt upp med att peta på honom. Vi tajmade dessutom in en heldag på Liseberg och det var något av det absolut mysigaste jag gjort! Han var en gentleman och bjöd på allt, och jag var som en femåring när jag sprang omkring i lyckorus bland tomtar, snöklädda granar och med ett knäckäpple i högsta hugg!


Såhär glad var jag! Och gosh vad jag älskar knäckäppplen.


Lise var som vanligt jättefint med alla ljus, och mitt i hittade vi ett ställe som sålde den godaste varma choklad jag någonsin druckit! Oh, nom nom nom!

Men hur mysig marknaden än var så slutade jag (som vanligt) inne i spelhallen tilsammans med pojken. Där slösade vi nog för mycket pengar på DDR och flipperspel.. Flipperspel som jag omedvetet totalägde, fick åtta extrabollar och allting blinkade.. det var tydligen bra. Noll koll, men det är kul!




Jag vid "Monster Bash" Bästa flipperspelet evvah!

Som sagt, bästa dagen på väldigt länge!
Och självklart så stannade vi under misteln, mitt på stora bron!




Julshopping



Idag har det shoppats, eller snarare igår för nu har klockan tickat över midnatt. Hehe, jag och mina nattrutiner.
Men det blev iaf en massa julklappar! Oh jag älskar att ge bort saker.
Men det trevligaste var ju sällskapet! Som jag sa i föregående inlägg så var dagens höjdpunkt Cissi, och som vanligt hade vi det underbart trevligt. Pratat massa strunt, kikat på kläder och bara haft det mysigt i julpyntade Göteborg. Förresten, visst är NK's julskyltning helt underbar i år! Så söt att man bara vill hoppa in bland alla fluffiga smådjur och snöyra.



Sjävklart så var Bianca med. Älskar verkligen småhundar, de kan ju följa med på äventyr nästan överallt! Och lillskiten tycker det är så kul att vara på stan med alla spännande lukter. Nu har hon totaldäckat och snarkar som ett helt sågverk efter en intensiv dag av bus och spännande människor.
Och du Cissi, tack för en jättetrevlig dag! Vi får hålla fast vid vår julshoppartradition ♥



Monday

Ska snart krypa till kojs och kika på lite Futurama, men tänkte först ploppa in här en snabbis, för uppdatering.
Ligger en härlig stämning över lägenheten just nu, sådär härligt stilla. Eller, ja.. Bianca gnager som en toka på ett nytt ben, men utöver det så är det helt tyst.
Ska försöka somna någorlunda idag, ska trots allt upp tidigt för att möta upp Cissi i Götet för julshopping och fikamys. Vi har det verkligen lika trevigt varje gång vi träffas, även om det inte blir så ofta som vi vill. Såhär såg vi iaf ut förra träffen, söta Cissi, och jag med min lolitaperuk. (+ min stora, farliga vovve)



And on a completely unrelated matter.
JAG HATAR DHL!
De skulle levererat ett paket till mig i fredags, men klockan nio blev jag väckt av att en tant sa att det är ändrat till måndag. Så måndag morgon och jag såg till att vakna i någorlunda tid för att inte (som vanligt) bli väckt av budet vid dörren. Tror ni de dök upp.. Nehej. En hel dag till spillo. När jag vaknar igen ska jag ta ett ordentligt snack med leverantörerna därborta. Mutter mutter...


Ett Till Julinlägg

Jag har haft en underbar dag!
Först så fick jag lite sovmorgon då Bianca var ovanligt morgontrött, men kom ändå upp någorlunda för att ta vara på dagen. Andra ljuset tänt, julgröt till frukost med massa kanel och sedan har jag bara tagit hand om mig själv. Tonat håret, fixat ögonbrynen, rakat benen.. ja en sådan där riktig hemmaspa-dag!
Samlat kraft för den kommande veckan då jag får ta i lite extra med jupyssel, eftersom jag sedan måste åka bort några dagar igen. Har dock lite svårt att koncentrera mig på resan, ja svårt att koncentrera mig på något annat som inte har med jul att göra. Det känns lite extra speciellt i år, både pappa och jag har känt av det, fast det är inget man vill prata om. Men sanningen är att farmor, älskade farmor, har börjat tyna, och att det här kanske är sista julen vi kan fira tillsammans.

Detta har gjort mig lite extra nostalgisk och nu ikväll har jag tittat på gamla julbilder. Det har varit tradition att fira hemma hos farmor och farfar, vilket senare kom att bli bara farmor. Visst förra året var vi hemma hos mig, trångt och mysigt. Men ändå! Tror alla saknat den där speciella jukänslan som bara finns i farmors vardagsrum.



Här är en jättegammal bild, tror jag är fyra eller något, men jag har alltid suttit på samma ställe, på mattan nära granen! Och där har ni förresten min naturliga hårfärg! En del som undrat.

Random

Usch usch usch vilken migrän jag har haft.
Trodde nästan att huvudet skulle splatta ut över sängen, men inte då, det sitter fortfarande på plats.

Hann iaf få hem lite julklappar innan jag var tvunget ett lägga mig, har bra flyt i år! Verkligen, jag brukar annars kunna vara den som stressar runt en vecka innan juafton. Saknar fortfarande lite paket till pappa, men han har ännu inte lämnat in sin önskelista, så det är ändå inte så farligt. Ska dessutom jushoppa med cissi i början av nästa vecka, då kommer jag säkert på något!

Och för övrigt så jagar jag en bra tatuerare i Göteborg just nu. Känner att det är dags för gadd nr.3.
Någon som har bra tips. Finns ju många "salonger" men man vill ju gärna ha lite bakrund om någon som ska sätta ett permanent märke på ens kropp. Funderar lite på No Fear, tjejen som jobbar där verkar vara awsome, men jag ska kika runt lite mer innan jag bestämmer mig. Tjo!


Update

Skulle egentigen lullat omkring inne i centrum och letat julklappar idag, men efter endast ett par timmar av sömn så blev det ändrade planer. Myckat tankar som susar runt i huvudet just nu, svårt att komma till ro.
Men jag har ändå haft en produktiv dag, trots mina sömninga ögon. Har fixat bland mail och dokument, och dessutom hört med DHL så att de kan köra ut ett paket imorgon. Paketet skulle egentligen redan varit framme, men jag har ju som sagt varit sjuk så det fick skjutas upp.

Dessutom har jag spelat, spelat och spelat.
Är inne på Fallout 3 just nu. Helt okej spel, tröttnar lite på färgskalan efter ett tag, men storyn är bra!

 

Får se huruvida jag kommer iväg imorgon istället, beror lite på när DHL-leveransen kommer, men om den är tidig så blir det centrum då istället. Och om inte så åker jag iväg till gamla trakter för att övernatta.

 

 


Hundrelaterat Inlägg!


Nästan varje gång jag är ute på promenad med Bianca kommer det fram någon och vill klappa, prata osv. Och nu på vintern får jag ofta många förfrågningar om hur en så liten hund kan klara av den kalla vintern. Jag brukar tålmodigt förklara att vi håller värmen genom att gå snabbt, men att jag också har mina små hjälpmedel. Sjävklart har jag täcke på Bianca när minusgraderna kryper upp. Annars blir hon jätteynklig och skakar som ett asplöv! Men något av det viktigaste är ju tassarna.
Vet att det är en hel del hundmännsikor som läser min blogg så här kommer ett litet tips.
Stora som små vovvar.
Tassvax!
Är faktiskt förvånad över att det är så många hundägare som inte ens hört talas om det.

Många använder skor på sina hundar nu till vintern, vilket är väldigt förståligt. Snö, kyla, vägsalt och grus skadar och torkar ut trampdynorna. Men om man som jag har en vovve som avskyr att ha något på tassarna så är tassvax ett jättebra alternativ.
Det är gjort av helt naturliga produkter, så ingen fara om hunden skulle slicka lite på tassarna. Det torkar snabbt, och kladdar inte av sig på möbler, utan lägger sig bara som en osynlig hinna under tassen. Själv smörjer jag in Biancas tassar varannan vecka, och det håller hennes trampdynor i bra skick. Dessutom ger det ett köldskydd, speciellt om man som jag tar dubbla lager (och på sommaren hjälper det även mot brännande asfalt)

Tassvax kan man hitta hos välsorterade djuraffärer, både IRL och över nätet.
Själv använder jag Musher's Secret och det fungerar utmärkt!






Cold Weather, Warm heart

Fy för katten vad kallt det är!
Lillskiten ser ut som en vandrande köttbulle på promenaderna nuförtiden. Först en tröja sedan nya täcket (med extra foder) och ovanpå en refexscarf. Och jag då, jotack själv ser jag ut som en michelingubbe! Tror vi båda är ungefär lika frusna, sådan matte sådan hund. Tack o lov att jag vaxade hennes tassar med dubbla lager. Hon behöver köldskyddet! Borde kanske ta och vaxa min näsa med, höll på att förfrysa den när vi var ute sist.. Hutter!
Dock så är det ändå lite mysigt med isen på vattenpölarna, och de stora vita molnen som blir när man andas...

Fast idag är jag iaf extra varm inuti.
Blev väckt av ett blomsterbud som totalöveraskade mig med en bukett från pojken. En helt underbar juluppsättning med rosor och nejlikor, dekorerat med julkulor, glitter och med en liten ask choklad. Seriöst, hur kan man låta bli att falla totalt för en sådan kille?


RSS 2.0