Frontier(s)

Just ja!
Måste rekommendera en film. Inte ofta jag gör det men den här måste verkligen alla se. Förutom Johanna, för hon kommer spy.
Läser man på baksidan verkar den väl sådär.. ett gäng unga förbrytare som ska ut ur ett Paris som står i lågor efter endlösa upplopp. Blev besviken när det visar sig att de ska ta in på ett litet hotell, lixom i vlken skräckis har man inte sett det? Men där tar besvikelserna snabbt slut. Det är helt klart en av de blodigaste och mest makabra filmer jag sett, som dessutom är fullspäckad med extremt vackra scener och snyggt ljus. Allt är underbart invävt i vartanat, allt hänger ihop (förutom de mänskliga kropparna) och det är seriöst en av få skräckfilmer som inte flippar på ett dåligt sätt.
Storyn bakom varje karaktär verkar fortsätta i evighet, även om du snabbt fattar vad de står för vill du bara veta mer och fantasin rullar på långt efter att filmen är slut.
Fransmännen må vara dåliga när det handlar om mainstream-filmer, men skräck har de tydligen fattat!
Creds till Regissör Xavier Gens!Crazy Sweden

Sitter och skriver medan filmen "from hell" rullar på i bakgrunden. Hemskt kul att se den efter att man gått i Jack the Ripper's fotspår i London med en världsbra guide. Speciellt eftersom det var han som berättade om J.Ripper för Johnny Depp, som förövrigt gör en helt förträfflig roll!
Allt ser så bra ut, de har lixom lyckats få med de där grejerna man faktiskt känner till om den tiden, och det man känner till om J.Ripper. Men det roligaste är nog att de byggt upp tex. puben Ten Bells så man känner igen den när man väl snubblar på den IRL.

Jaja, nog om bra filmer för ett kvickt hopp över till dumma svenskar med dumma högtider.
Finns det någon i denna värld som kan förklara det roliga i att hoppa omkring en blomsterklädd kuk medan man sjunger om grodor som inte har några öron.
För mig har midsommar alltid varit en onödig högtid, och det känns som om det alltid kommer vara så. Vanligtvis gömmer jag mig bara hemma, kanske grillar med pappa, och nåde den som ens viskar "majstång" i min närhet under dagen!
Det här året blev det lite annorlunda, även om det var rätt anti-midsommar iaf. Jag och Björn drog över till ett grannhus med en viss Martin och ett annat par för film, prat och vin. Dock var varken jag eller Björn så pigga då vi råkade dricka upp all midsommarsprit dagen innan. Så vi två var bakfulla o mosiga lagom tills nästa omgång. Ansåg iaf dagen som lyckad även om jag gick hem lite tidigare på natten än alla andra för att roa mig med min underbara vän migrän (hata).
Men trots att dagen var trevlig ser jag mest midsommar som en cover up för att dricka som galna, våldta varandra och skjuta vilt omkring sig. Det var fan skottlossning alldeles där vi var! Så tacka vet jag att gömma sig från verkligheten under sveriges mest onödiga helger med trevligt folk och en gitarr, för att sudda bort allt med bra film!Gief blood!

Klockan slog precis tre o jag sitter fortfarande i pyjamas. Får ta det som att privilegie när man är sjuk. Men ska nog ändå dra på lite snyggare kläder snart. Funderar på att åka in till älskling igen. Han är fortfarande ensam så... Får se om jag orkar.
Fick papperna från Västerås igår med studiebekräftelse och lite tips. De vill verkligen skrämma skiten ur en med alla varningar om hur svårt det är att kvarhålla disciplinen på distans. Men jag ska klara det! Har gett mig fan på det!

På tal om papper så har jag en hög med blodgivarinfo bredvid mig.
De kan tydligen förbise mina mediciner o ta mitt blod iaf. Är väldigt glad för det. Har alltid velat bli blodgivare men sedan farmor behöver komma in o få blod två ggr i veckan så har det blivit mycket mer verkligt att det faktiskt behövs mer blod. Tycker egentligen att det skulle komma någon lag så alla är tvungna att lämna ett visst mått av blod. Det skadar ju ingen egentligen. De enda som tar skada är de sjuka som inte får hjälp p.g.a. blodbrist.
Jag tänker inte vara skyldig till en medmänniskas död!

Hittade de gamla mailen om inbjudan till modellagentur för ett tag sedan med. Funderar ärligt på att lägga intresse där. Lite trött på frilansandet, men lite skrämmande på samma gång. Skulle jag verkligen klara pressen? Kanske borde bli stadgad i studierna innan jag gör ngt dumt. Vi kör på det!


Jeez!

Jag flydde Göteborg idag.
Gatorna fylls upp med blågula, skrikande gubbar och Avenyn är oframkomlig.
What's the deal? Det är ett gäng vuxna människor (i hemska byxor) som springer fram och tillbaka på en stor plan och jagar en boll. En boll!? Fick de ingen chans att vara barn som små?
Eller är det ett framtvingat koncept så att tusentals andra sk. vuxna ska kunna dricka sig spikraka, kladda blågul färg i ansiktet, klä sig i hemska tröjor och hattar för att sedan skrika sig hesa och slå på andra lagets supportrar.
Jag är helt enkelt inte ett stort fotbollsfan, och kan inte se hur någon annan egentligen kan ta fotbollsleken på allvar!
Inte heller kan man försvinna från galenskapen. Överallt på internet är det fotbollsyra, tidningarna skriver inte om ngt annat, baksidan på karamellkungens godispåse är fotbollssmittad och till och med barnsidan i lokalblaskan är om fotboll. Jag säger bara en sak: hjälp!

Sen läste jag nyss om FRA-lagen. 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2719438.ab
"Ja till ny avlyssningslag"
Tror politikerna verkligen att det går att få fast en terrorist genom att läsa vanliga Svenssons mail, och avlyssna alla samtal? Tror de att de kommer hitta "hej ska vi bomba vita huset nu på måndag"!?
Jeez, kan de bli dummare? Antagligen inte för det här är helt idiotiskt. Storebror tar över mer och mer!

Jaja, nog klagat. Jag har världens bästa pojkvän som ger världens bästa presenter! Bara så ni vet *hjärta*


No title

Jag är sjuk. Det går verkligen inte att komma över den här förkylningen. Jag har varit snorig sedan Västerås, och det är nästan fem veckor sedan. Försöker vara försiktig, tjocka tröjor o hela det där, men det hjälper lixom inte.
Jaja, fortfarande väldigt pepp på nya lägenheten. Ska nog öppna en "flytta-blogg" när det blir dags för det. Typ guide till att flytta hemifrån. Låter onödigt och kul! Så sjukt mycket att tänka på, måste hitta en bra försäkring, tv-avgift, tror det är ett ComHem-hus.. hmm. Diskborste! Glöm inte diskborsten!

Hela dagen har för övrigt gått åt till att titta på gamla familjefilmer. Pappa har lagt över allt på dvd, och då snackar vi grejer som farfar filmade när han var ung och framåt. 
Det konstigaste var att vi hittade ett ljudspår som glömts bort, där farfar sitter och pratar. Kändes som om han fanns där igen. Saknar honom så otroligt mycket. Sen han tog hand om mig som liten har det alltid funnits ett speciellt band mellan oss, och han försvann bara för fort från jorden.
Min lilla farfar.

Kommer bli ensamt inatt. 
Saknar Farfar.
Saknar Björn.

Happy

Hemma från London.
Helt underbar resa. Jag känner mig otroligt lycklig! För de som vill ha bilder från resan så finns det på mitsukai.bilddagboken.se
De som inte vill ha bilder kan fortsätta läsa om hur lycklig jag är!
Jag har fått en lägenhet! Dock inte i Göteborg, men precis vid direktbuss till stan. Liten men söt på sina 37 m2, nyrenoverad o med egen uteplats! Och den är min! Det enda problemet jag har haft med flytten löste sig igår då jag fick 20.000 i flyttpengar till möbler + att mamma köper ny tv med box till mig!
Resan till London var som sagt underbar, och jag känner mig som en ny människa efter alla positiva kommentarer jag fått där. Resväskan proppad med nya saker, och ja det är löjligt hur glad man kan bli över shopping.
Och jag tröttnar inte på att säga det, men jag har en underbar pojkvän!
Sen e jag fortfarande pepp på att jag kommit in på utbildningen jag vill gå.

Visst finns det negativa saker. Men de kan inte väga över mitt magpirr inför flytten än.
Jag ska sättas på psykisk utredning men vad fan, jag ska flytta. Vet att det kommer komma ifatt mig så småningom. Men idag ska jag vara lycklig och äta jordgubbar i trädgården!

RSS 2.0