Cheshire Cat: Part 3

Ringen!
Är så otroligt nöjd med köpet. Den är som gjord för mig.
Och ursäkta den suddiga bilden..

Kommentarer
Postat av: Emelie

SV: Fina, fina Anna! Och ringen passar verkligen dig. <3



Tack så jättemycket, gillar dem också, haha. ;) Och sotade ögon är skitsnyggt men inte riktigt lika roligt bakom glasögon. Så fort jag skaffat ögondroppar så ska jag köra på det, faktiskt. :)

2010-04-23 @ 21:59:00
URL: http://emeliesportfolio.blogg.se/
Postat av: [lisa bjernhagen]

OH så snygg du är!

2010-04-23 @ 22:10:53
URL: http://lisabjernhagen.com
Postat av: Fredrika

ringen passar dig PERFEKT! + att jag älskar hur du matchar allt, grymt snyggt :D

2010-04-23 @ 23:43:08
URL: http://trainofthought.webblogg.se/se
Postat av: ♥ Tjelsi - så kan det gå när inte haspen är på ♥

Wow, skitsnygg ring. och skitsnygg sminkning med paljetterna och allt.. gah!

2010-04-24 @ 14:49:24
URL: http://tjelsi.com
Postat av: Angelica G

Jääklar vad snygg du är! Särskilt sminket :D

2010-04-24 @ 15:00:41
URL: http://djungelsoda.wordpress.com/
Postat av: Grodan

sv: haha, ja! värmländska är lite speciellt :)



Hoppas du får en grym lördag!

2010-04-24 @ 15:17:26
URL: http://reneesmedhult.blogg.se/
Postat av: Anna

WOW.. jag älskar dendär ringen :) Älskade Chessur i Alice i underlandet filmen, min absoluta favvokaraktär :)



Och UNDERBAR sminkning :)

Kramis

2010-04-24 @ 16:54:49
URL: http://shortylegsbeauty.wordpress.com
Postat av: Patricia & Elwiz

Tack för beskrivningen, skall testa det nån gång o se om de funkar bättre :D!

2010-04-24 @ 23:18:13
URL: http://elwizdagbok.blogg.se/
Postat av: Candy

Svar: Fast är man fullvegetarian äter man ju inte mjölk eller ägg heller, egentligen. Skillnaden mellan vegetarism & veganism är att veganer även tar avstånd från päls, skinn etc. + att mjölkindustrin inte är skild från köttindustrin. De djur som mjölkas går senare till slakt, och det under vidriga förhållanden. Att käka mjölk är att indirekt stödja köttindustrin och den vidriga djurhållningen, därför har jag som mål att sluta helt med det. Detsamma gäller ägg.



Var har du läst/hört att löpe numera oftast framställs artificiellt? Jag vet att det finns ostar med vegetabiliskt ystenzym, men de är inte många. Står det löpe på en ost är det animaliskt. Är hemskt nyfiken på att veta var du läst det i vilket fall, för så länge jag inte har några bra källor på sådana saker tänker jag inte ta risken att käka djur.

2010-04-25 @ 01:35:17
URL: http://www.eye-candy.se
Postat av: Candy

Svar: Du är kanske medveten om att det finns något som heter lakto-ovo-vegetarian? Om nu vegetarianer bara avstår från kött skulle det väl inte ens behövas en sådan uppdelning. Och varför skulle Livsmedelsverket ha bestämt att mat som innehåller mjölk eller ägg inte får kallas för vegetarisk, om det nu är så att vegetarianer kan äta precis vad som helst så länge det inte är kött, kyckling eller fisk? Jag tycker att du är ute och cyklar. Jag har fått lära mig att den enda skillnaden mellan vegetarianer och veganer är att veganer gör det till en hel livsstil, inte bara vad gäller kosten. Men det finns jävligt mycket missvisande information angående skillnaderna mellan olika typer av vegetarianer och skillnaden mellan veganer & vegetarianer, så det är inte konstigt om man tror att vegetarianer äter allt förutom kött. Wikipedia tar jag för övrigt inte som en tillförlitlig källa. Vem som helst kan gå in och redigera en artikel där. Jag har stött på många felaktigheter på den sidan, och av de vänner jag har som studerar vid universitetet så får de lära sig att ALDRIG använda Wikipedia som källa till en uppsats, eftersom det inte går att lita på.



Även om mjölkkor ofta behandlas bättre än slaktkor, så skulle jag knappast vilja påstå att de behandlas bra. Allt är ju inte svart eller vitt. Bara för att de har det bättre, betyder det inte att alla lever ett drägligt liv. + att nej, mjölkindustrin och köttindustrin är sällan separerad, det kan du läsa om på Djurens Rätts hemsida. 60-70 % av nötköttet kommer från kor som stått inom mjölkindustrin.



”För att korna ska producera mjölk måste de föda kalvar. Därför insemineras de (utsätts för konstgjord befruktning) ungefär en gång per år. Inom mjölkindustrin tas kalven vanligtvis från kon direkt eller någon dag efter födseln. Både kon och kalven stressas av separationen och att inte vara tillsammans strider mot deras naturliga beteende. Hälften av kalvarna som föds är hankalvar och eftersom de inte producerar någon mjölk dödas de flesta och blir till kött vid ungefär 18 månaders ålder. Det är vanligt att handjuren hålls i boxar på hårt, halt spaltgolv utan strö, och tjurar har ingen rätt att gå på bete på sommaren.”



http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/faktabas/djur_i_livsmedelsindustrin/kor-kalvar



Det låter ”jättetrevligt”, tycker du inte? =S

<strong>mitsukai:</strong> Du är kanske medveten om att det finns något som heter lakto-ovo-vegetarian? Om nu vegetarianer bara avstår från kött skulle det väl inte ens behövas en sådan uppdelning. Och varför skulle Livsmedelsverket ha bestämt att mat som innehåller mjölk eller ägg inte får kallas för vegetarisk, om det nu är så att vegetarianer kan äta precis vad som helst så länge det inte är kött, kyckling eller fisk? Jag tycker att du är ute och cyklar. Jag har fått lära mig att den enda skillnaden mellan vegetarianer och veganer är att veganer gör det till en hel livsstil, inte bara vad gäller kosten. Men det finns jävligt mycket missvisande information angående skillnaderna mellan olika typer av vegetarianer och skillnaden mellan veganer &amp; vegetarianer, så det är inte konstigt om man tror att vegetarianer äter allt förutom kött. Wikipedia tar jag för övrigt inte som en tillförlitlig källa. Vem som helst kan gå in och redigera en artikel där. Jag har stött på många felaktigheter på den sidan, och av de vänner jag har som studerar vid universitetet så får de lära sig att ALDRIG använda Wikipedia som källa till en uppsats, eftersom det inte går att lita på. Även om mjölkkor ofta behandlas bättre än slaktkor, så skulle jag knappast vilja påstå att de behandlas bra. Allt är ju inte svart eller vitt. Bara för att de har det bättre, betyder det inte att alla lever ett drägligt liv. + att nej, mjölkindustrin och köttindustrin är sällan separerad, det kan du läsa om på Djurens Rätts hemsida. 60-70 % av nötköttet kommer från kor som stått inom mjölkindustrin. <em>"För att korna ska producera mjölk måste de föda kalvar. Därför insemineras de (utsätts för konstgjord befruktning) ungefär en gång per år. Inom mjölkindustrin tas kalven vanligtvis från kon direkt eller någon dag efter födseln. Både kon och kalven stressas av separationen och att inte vara tillsammans strider mot deras naturliga beteende. Hälften av kalvarna som föds är hankalvar och eftersom de inte producerar någon mjölk dödas de flesta och blir till kött vid ungefär 18 månaders ålder. Det är vanligt att handjuren hålls i boxar på hårt, halt spaltgolv utan strö, och tjurar har ingen rätt att gå på bete på sommaren."</em> http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/faktabas/djur_i_livsmedelsindustrin/kor-kalvar Det låter "jättetrevligt", tycker du inte? =S

2010-04-25 @ 02:26:41
URL: http://www.eye-candy.se
Postat av: Candy

Öh, jag råkade visst posta svaret två gånger. =O Sorry!

2010-04-25 @ 02:27:08
URL: http://www.eye-candy.se
Postat av: [lisa bjernhagen]

sv: Åh, men fan vad avundsjuk jag blir :D riktigt snygg är den ju!



Jaså okej, jamen dåså. Då ska det kanske inte vara några problem då :)

2010-04-25 @ 15:00:46
URL: http://lisabjernhagen.com
Postat av: Candy

Svar: Ja, kanske det. Och om du har rätt så har hela min sällskapskrets & dietisten jag gick hos fel. =P ja absolut, vegetarianer kan göra det till en livsstil också, men veganer är de enda som oftast gör det fullt ut (sen finns det säkert de som fuskar, har hört talas om veganer med pälskappor, HU). Jag vet betydligt fler vegetarianer som bara avstår kött men skiter i att bära icke djurtestat smink, avstå gelatin etc., än jag vet veganer som gör det.



Jag skulle definitivt äta ägg & vissa mjölkprodukter (tål inte mjölk, och borde därför inte äta det, men jag skulle gärna fortsätta fuska ibland =P) om jag hade djur själv och visste att de hade det bra. Som det är idag har jag dock ingen möjlighet att ha djur, och därför vill jag inte ta risken att äta något som kommer från ett djur som inte haft det bra. Har dock alltid haft en dröm om att kunna bo på en liten minibondgård med några få djur som jag pysslar om och som får bistå med lite mat åt mig, dock ej kött. Förhoppningsvis kan den drömmen bli sann en dag.



Det är bra att det finns alternativ! Är Wapnö noga granskat också?



Du har rätt i att vi människor förstör väldigt mycket och gärna leker världsherre. Det är en av anledningarna till att jag vill vara vegetarian (som du skrev, man tar de minst hemska alternativen ;) ) och även en av anledningarna till att jag så långt det bara går utesluter livsmedel som innehåller palmolja pga. att det skövlas urskogar för att kunna odla dessa palmer (+ att det sker under inhumana omständigheter, jag värnar om människorätt också). Att vi inte bidrar något till näringskedjan har jag däremot inte hört något om. Å andra sidan har jag inte hört motsatsen heller, dvs. att vi faktiskt SKULLE bidra till näringskedjan- förutom från de köttätare som försvarar sitt köttätande med att det är en del av kedjan, men de har jag lite svårt att ta på allvar. Hur som helst, är det verkligen så att vi inte bidrar alls? Alla djur har väl sin roll i ekosystemet & människor är ju också djur..? Men vissa djur kanske är helt onödiga. =P

2010-04-25 @ 15:13:03
URL: http://www.eye-candy.se
Postat av: Karolina

Var har du köpt ringen? Den var jättecool och snygg!

2010-05-09 @ 13:02:44
URL: http://ockalina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0