Criminal?

Medan prideveckan i Stockholm blommar på för fullt tycker jag att alla i detta fördomsfulla land borde stanna upp ett litet tag.
Jag älskar pridefestivalen, då speciellt paraden, dock har jag inte förstått syftet med den riktigt.
Visst är det underbar stämning, med underbara människor.
Men egentligen... Meningen med pride var väl att få folket att fatta att även homosexuella människor är vanligt folk, acceptera varandra osv. Men hela pridefenomenet går ju ut på att klä upp sig som cirkusdjur o marschera runt i stan. Jag är ju visserligen en av många som med glädje beundrar alla kostymer, och människorna i dem, men är inte det hela ett sätt att.. sätta sig i mer utanförskap? Titta på oss, vi är ett!
Jaja, bara en tanke som slog mig. Jag kommer alltid vara big fan av pride no matter what!

Och varför bubblade då detta i huvudet på mig..?
Jo, för att jag i allmänhet är förbannad på detta jävla skitland och alla sneda blickar!
Jag e alltid lite småbutter på det svenska samhället men idag kokade grytan över.
Var o shoppade lite saker inför min flytt inne i Göteborgs centrum. Självklart kilade jag ner till Clas Ohlson för att kika lite på deras köksutrustning och köpa ståltråd. Efter mycket virrande efter hylla O 23 hittade jag det jag behövde o gick iväg till kassan, betalade o började traska upp för trappan.
Från ingenstans kom en vakt fram o bad mig följa med.
Förvirrad.
Kom in till hans lilla rum där han började med att ursäkta sig så hemskt mycket.
Mer förvirring.
Var tydligen någon som anmält mig för att jag såg misstänkt ut, kanske en snattare!!
Vakten fortsatte att säga att han tyckte det hela var mycket pinsamt för det hände tydligen gång på gång att "alternativa" och utlänningar blev utpekade för just dessa anledningar. Han ville inte ens titta i min väska. Han var bara tvungen att prata med mig för sakens skull.
Slutade med att vi stod och snackade i säkert en halvtimma om hur orättvist behandlade folk blir. Visade sig att även han var diskriminerad på sin arbetsplats. Fick inte gå (trots värmen) i kortärmat, som de flesta andra vakterna, endast pga tatuerade sleevs . Varför lixom!?
Allt detta snack om jämställdhet.. till vilken nytta?
Ska jag bli diskriminerad för att jag trivs med att se lite annorlunda ut? Ska vakten bli diskriminerad för att han vill smycka sin kropp? NEJ! I ett fungerande samhälle så skulle det inte tolereras! Stod i tidningen för bara ett par dagar sedan om en kvinna i burka som blivit nekad inträde till ett kasino endast för hennes klädsel. Det var kaos i media då en rullstolsbunden man inte kom in på en restaurang. Men skulle jag polisanmäla diskriminering för mitt utseende.. vem skulle lyssna? Läste om en kvinna i USA som ansågs vara konstig för hennes gothic-kläder. Och endast för detta togs hennes två barn ifrån henne! De skulle få en "normal uppväxt". Samma sak har dykt upp lite överallt på hemsidor ägda av "alternativt klädda" människor. Kommentarer som "du ska ju inte ha barn" eller "gud du förtjänar ju inte att vara mamma"! Skulle de vara sämre föräldrar?
Snarare tvärtom de kan ju ge sitt barn en vid syn på livets variationer med en gång!
Jag blir bara så vansinnigt arg över "Sverige är så tolerant och bra". Varför är det ramaskri då homosexuella vill adoptera om nu Sverige är så tolerant? Varför sorteras piercade människor ut när de söker jobb inom officiella sektorn? Nej säger jag bara, nej! detta borde inte tolereras längre. Det finns fler som ser ut som jag därute. Det är ingen sekt, inget kriminellt, det är bara ett utseende. Konstnärligt uttryckande! Acceptera det.

Oh och förresten kom vaktis o jag fram till att han ska haffa mig igen nästa gång vi ses, bara för att få fortsätta prata om resor, familj och utseende. Hans sista ord var att jag var något av det charmigaste han mött och att mitt utseende var fenomenalt snyggt.

Mitsukai signar ut. Klart slut!

Kommentarer
Postat av: Undomiel

Jag tycker som du ^^

skumt de där me vakten..både att han var tvungen att "haffa" dig bara för syns skull och att han inte fick ha kortärmat.. ja menar till och me sj har tatuerade och piercade tågvärdar..

Sverige är verkligen inte så tolerant som folk vill tro..inte bara det att folk blir diskriminerade för sitt utseende utan oxo en väldig åldersdiskrimenering.. För att inte tala om den väääldigt utbrädda "svensson-rasism" som ligger och pyr under den vackra ytan..

Jag är iaf på din sida..och tycker nästan helt som du..trevligt med en schysst väktare dock ^^

2008-07-28 @ 23:10:22
Postat av: Miaka

Nej men det är ju verkligen helt sjukt att folk ska hålla på så, man ska få se ut hur man vill, en gång när ja och mitt ex satt nere vid en brygga vid sjöng, var det några som hade ringt polisen och varnade för oss, dom va rädda att vi skulle sno en båt. Helt sjukt verkligen. Ja va så arg så ja höll på att smälla av, polisen kom och vi tvugna att visa lägg och förklara varför vi inte va i skolan >.< Palla.Håller dock verkligen med dig om det där med prideparaden, det är synd för de sätter verkligen sig själva i ett utanföskap som egentligen inte borde finnas

2008-07-28 @ 23:15:19
Postat av: Mitsukai

mm, det är verkligen sjukt!Ännu ett bevis att man bli särbehandla.. varför skulle du lixom stjäla en båt?

2008-07-29 @ 00:10:35
URL: http://mitsukai.blogg.se/
Postat av: miaka

Nej ja vet, vilka sjuttonåringar stjäl en båt kl tolv på förmiddagen. Dumma dumma folk som har fördommar

2008-07-29 @ 00:25:20
Postat av: Bob

Jag trodde intellektet satt i huvudet, inte utseendet.

2008-07-29 @ 15:50:48
URL: http://svartspets.blogg.se/
Postat av: Mitsukai

JA!

lever vi inte alla i samma värld?

2008-07-29 @ 17:39:39
URL: http://mitsukai.blogg.se/
Postat av: Clarah

Allså vissa e ju helt sjuka i huvudet!

Jag var på stan med några polare, då kommer polisen och åker förbi, först ganske snabbt och kollar på oss, sedan kommer dom igen och åker jätte sakta, lite senare kommer två poliser och tar med mig och min ena polare dom tyckte att vi var för små för att vara med dom andra :S

Liksom vi e 12, dom andra var typ, 13, 14 och 15-16år!

asså dom e as shyssta, e det ålders gräns på vilkan man får vara med eller =/

2008-08-10 @ 15:04:51
Postat av: Mitsukai

Herregud. det e ju fan sjukt. INGEN ska kunna sätta åldersgräns på vänner. Visst att det kan bli lite fel om en 30-årig kille umgås med en tjej på åtta år, men lixom. Polisen har inget med det att göra såvida inget har hänt.

2008-08-18 @ 00:32:05
URL: http://mitsukai.blogg.se/
Postat av: Jorm

hej! jag vet att jag är läskig och kollar jättelångt bak i din blogg (jag borde egentligen plugga). men tänkte bara säga att det som h'nde är helt stört, och att jag faktist gör ett projektarbete om just detta, hur folk behandlar en bara för ens utseende.

Jag ska nämligen klä ut mig i lite olika stilar...

2010-09-08 @ 23:40:03
URL: http://jattenjorm.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0