Urban Legends

Klockan är snart tre o jag kan fortfarande inte sova.. Bianca ligger däremot i min säng o har teparty med John Blund.
Gah! Kanske för att jag ätit så konstigt idag, mycket socker gör ju en pigg, och eftersom jag bakat massa massa så har det ju blivit en del.. provsmakanden, hehe. Hela köket är fyllt med bullar, choklad, knäck och russintoppar, dessutom ska pappa komma och göra peparkakshus med mig imorgonkväll.

Kikade på tv innan, ett program som heter Urban Legends. Det är faktiskt ett riktigt roligt program där de tar reda på om det ligger sanning bakom olika legender, och i varje program visar de tre olika händelser varav en faktiskt är sann.
Den här gången var sanningen så fantastisk att jag bara måste skriva om den!



Historien var om en tjej och hennes katt.
Det är ju länge känt att djur och människor kan bilda starka band, men det här var lite over the top. När tjejen först fick katten var båda friska, men efter ett tag visade det sig att flickan hade fått en sjukdom som rubbade hennes ämnesomsättning och/eller hormonerna (det var något sådant), vilket fick henne att somna väldigt ofta och tappa hår. Helt plötsligt började katten visa samma symptom och det slutade med att båda blev behandlade för liknande sjukdom.
När så de båda blivit friska igen råkade människan ut för en motorcykelolycka. Hennes ben mosades, men bröts inte, istället slets alla senor osv av. Ett litet tag efter det linkade hennes katt hem med precis samma skada på sitt ben, fast mycket värre. Tjejens ben läkte, kattens fick amputeras.
Efter det började människans visdomständer krångla så mycket att de fick opereras bort.
Katten utvecklade svåra tandproblem, mycket värre än människans och det slutade med att alla tänder på missen fick tas bort.
Och nej det hela tar inte slut här!
Det visade sig att flickan hade starr som krävde en ögonopration. Kattens ögonproblem som följde strax efter var extremt alvarliga och ena ögat fick tas bort.

Det här kallas helt enkelt "Copycat".
Ett djur som känner av smärta och som ser det som sin uppgift att bära komplikationerna. Detta fenomen ses bara hos djur som är "ledardjur", exempelvis katter. (Hundar ska ju helst vara underordnade människan för en fungerande relation.)

Detta är alltså en sann historia, det kan både doktorn, tandläkaren, veterinären och så klart människan med sin numera stympade, fast lyckliga katt intyga.
Shit pommes!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0