Mitsukai's Guide to London

This post will be in Swedish only.

Så här är då den efterfrågade Guiden. Har säkert glömt något som kommer fyllas på i efterhand, men tror ändå jag fått med mina favoriter. Hoppas ni hittar något nytt och spännande bland mina förslag! Men glöm inte att detta bara är personliga favoriter, självklart finns det så mycket mer att se och göra, så mitt tips är att rådfråga almighty Google innan varje resa.




Det Alternativa London:

Camden Market - First things first helt enkelt. Vill man ha annorlunda kläder, cybergrejjer, korsetter och platåskor, ja då är man helt rätt ute. Tre riktigt stora marknader med massor av snygga saker plus mängder av små, överfyllda affärer. Det är även här man träffar några av de trevligaste människorna. Och glöm inte pruta!

Cyberdog - Förtjänar en egen del i guiden även om nu Cyberdog faktiskt ligger mitt i Camden. Det är en av mina personliga favoritaffärer, inte bara för kläderna, utan även för miljön. Cyborgs längst med de futuristiska väggarna, lasershower och underbar musik. Cyberdog har dessutom ofta event i affären, och även klubbkvällar med DJ:s och dansare. Så hör alltid efter när ni är där om det är något på G. Och för oss äldre så ligger det en sexshop längst ner i affären.

Claire's - Är egentligen inte alls en "alternativ" butik utan en smyckesaffär man hittar på bla Oxford. Men det finns så mycket snygga smycken här inne så det är inte klokt. Dessutom har de faktiskt en avdelning med lite mörkare smycken med mycket svart, vampyrer, spets och döskallar.

Slimelight - En av de bästa klubbarna med tre stora dansgolv som kör efter olika teman. "The Industrial Floor - 80s/electro/goth/industrial/ebm", "The Dance Floor - Techno/dark rave/industrial/noise" och "Basment Floor - Här verkar det dock vara lite olika teman beroende på situation. Slimelight har öppet varje Lördag och de håller på en bra bit in på morgonen. Klubben ligger precis bakom Angel Underground, 7 Torrens Street. Och det bästa är att klubben numera är laglig, så du behöver inte springa när polisen kommer (haha).

Fairy Goth Mother - För den korsettglada människan. Här finns även en hel del väldigt vackra kläder. Priserna är ganska dyra, men det är värt ett besök iaf bara för att låta ögonen festa lite. Ligger på 72 Commercial Street (corner of Fashion Street) Spitalfields.

Electric Ballroom - Har öppet varje fredag + en del temakvällar. Två dansgolv varav ett är riktigt enormt. Billig dricka för den som är intresserad och allmänt bra stämning plus massa awesome musik! Klubben ligger precis vid Camdens Underground.

Garlic & Shots - Är en Svenskägd pub, och jag blev förvånad av att höra att den tydligen finns i Stockholm med! Är iaf ett jättemysigt krypin för att prata men nya bekantskaper och marinera sig i diverse mysko spritblandningar. De är mest kända för sin Garlic Shot och sin Blood shot. Tänker inte berätta vad som är i, då kommer ni aldrig våga smaka.




Det Nördiga London:

Forbidden Planet
- Ett måste för alla underbara nördar. Vare sig det gäller film, spel, serier, samlarfigurer, manga, hjältar eller böcker så finns det där. En enorm affär med allt man kan tänka sig. Jag brukar säga att det är som SF-bokhandeln på steroider. Dessutom är det ofta spelträffar där och många kända författare, skådespelare osv kommer dit för att signa och prata. Ligger på 179 Shaftesbury Avenue. Gångavstånd från Tottenham Court Road, och Covent garden.

Cybercandy - En annan favorit för mig. En liten färgsprakande affär på 3 Garrik Street, Covent Garden, som är fylld med spännande godis från världens alla hörn. Jag har mängder med fina förpackningar sparade därifrån, allt från Zelda-godis och Wonka-bars till drickbart blod.

Disney Store - Vare sig man gillar Disney eller inte så bör man kika in här. Det är en affär att bli glad av! Ligger på Oxford st och är två våningar av ren glädje. Jag är speciellt förtjust i avdelningen med Tim Burton-grejjer.

Orcs Nest - Här träffar man gamers inom brädspel och rollspel. Mysig stämning, trevligt folk och mängder med bra spel till rätt bra priser!



Mat i London:

Pret a Manger - Nom, nom, nom! Pret är perfekt utflyktsmat. Jag brukar alltid göra ett stop där innan jag drar iväg till en mysig park. De specialiserar sig i mackor och erbjuder rader av goda och nyttiga alternativ. De har dessutom varma wraps och en hel del godsaker. Allt är dessutom närproducerat och de ser hela tiden till att allt är fresh. Pret A Manger ligger... ÖVERALLT!

Tesco + Mark & Spencer - Bara vanliga mataffärer som finns lite överallt, men värt att nämna iaf. Vill man ha ett billigare alternativ till Pret så kan man ju alltid köpa lite lösa grejjer här inne och fixa sin egen mat. Plus att det alltid finns en stor del med färdiga smörgåsar, sallader och annat att köpa.

Camden Market
- Inte nog med att man kan hitta de snyggaste kläderna här, dessutom finns det mat, massor av mat! Det finns stora marknadsområden som säljer mat från alla världens hörn. Jättegott och spännande. Dessutom billigt. Det brukar kosta £5 för en stor ihopplockad tallrik, men kommer man dit efter 17 så vill de sälja ut maten för dagen och då kan man komma undan med ynka £3!

Fish Bone - Framröstad som top 5 ställen i London för Fish&Chips. Ligger nära och bra till Regent's Park dessutom så man har fint att sitta. Ligger på 82 Cleveland street.

Starbucks - Nu börjar de visserligen dyka upp i Sverige med, men hey. Starbucks äger. Så enkelt är det!


Allmänt Awesome London:

Covent Garden - Här sprudlar det alltid av liv. Det finns dagligen massor av artister som visar sina konster längst med gatan och på torget. Musik, akrobatik och levande statyer. Mysiga fik och en liten marknad gör det hela till en perfekt plats att slappna av på. Dessutom ligger den söta affären David & Goliath mitt på torget.

Carnaby Street - Lite mer för den moderiktiga antar jag. Det är huvudsakligen märkesaffärer här, men det är ändå värt att kika in. Gatan är mysig och det finns mycket att titta på.

Highgate Cemetary - En av de absolut vackraste platserna som finns enligt mig. En enorm kyrkogård från den viktorianska eran (och fortfarande i bruk). Vissa delar är till och med så gamla att man måste ha en guide med sig för att få besöka dem. Förbered er på timmar av vackra gravstenar, magisk natur och... fridfullhet.

Hyde Park - Ett måste när man åker till London. Parken får våra svenska gröndelar att framstå som råttskit (förutom då möjligtvis slottskogen i Göteborg). Det är enormt och växlande mellan lummiga blomsterdalar och stora, öppna ängar. Här och där hittar man intressanta statyer och lagom utspritt ligger mysiga tehus. Perfekt plats för picknick i solen.

Regents Park - Nästan lika fin som Hyde Park, men bara nästan. Är dock värd att nämna iaf. Här finner man dessutom London Zoo!

Hunterian Museum - Inte en plats för alla, det är ju lika bra att säga med en gång. Utställningen ligger inhyst i Royal College of Surgeons - Holborn, och består av mänskliga delar, djur, barn och deformerade lik bevarade i glasburkar. Sjukt intressant, eller avskyvärt. Upp till dig helt enkelt.

Teater + Musikaler - DAH! Är man i London är det helt enkelt ett måste att någon gång gå på en av alla stora föreställningar. Det finns något för varje smak, och är helt enkelt värt pengarna!



Turistiga London:

Madame Tussauds - Dyrt och trångt med turister, men gosh vad det är kul där! Helt klar något man måste besöka under sin livstid. Vem vill lixom inte leka poppare med Hitler, tafsa på Johnny Depp och ta stryptag på div kändisar?

Tower of London - Vackert helt enkelt. Något som är värt att besöka.

The British Museum - Jag älskar det här stället. Så mycket att titta på, och... wow! Boka in en heldag säger jag bara. Stället är enormt och man vill inte gärna missa något. Det är gratis inträde och jag kan verkligen rekomendera att gå dit. Jag trodde aldrig att det skulle vara så intressant som det visade sig vara.

London Aquarium - Jag är egentligen inte alls så intresserad av fiskar, men det är seriöst magiskt vackert här.
Ganska dyrt inträde, men med tanke på att man kan spendera flera, flera timmar så är det ändå värt.



Kommentarer
Postat av: Lisa ĻithiƱm

Grymt!! Vill så gärna fara till london...

2012-05-19 @ 01:03:50
URL: http://lisabjernhagen.se
Postat av: Lesthi

Jättebra guide :D har du några bra hotelltips? Hotell är nog det jag är mest orolig för när det gäller resande xD

2012-05-19 @ 08:28:09
URL: http://lesthi.blogg.se/
Postat av: Winterwolf

Väldigt fina tips^^^ Låter verkligen som ett unikt resemål då jag aldrig har varit där faktiskt^^

2012-05-19 @ 11:18:59
Postat av: Althea - En nörd

Åh gud vad jag avskydde Madame T. Men mest för alla männsikor.

Men tack för guiden. Nu vet jag vad jag missade första gången och har att ta igen nästa gång ^^

2012-05-19 @ 15:00:37
URL: http://altheatrollet.blogg.se/
Postat av: IsaIX

Riktigt bra guide!

På Forbidden Planet hade jag kunnat spendera hur mycket pengar som helst :)

2012-05-20 @ 21:54:38
URL: http://isabelleix.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0